*** *** Водещите вечерни новини на 1 август ***   *** *** Днес се

...
***
*** Водещите вечерни новини на 1 август ***
 
*** ***
Днес се
Коментари Харесай

Водещите новини! Избори на 2 октомври, стана ясен и съставът на служебния кабинет


***

*** Водещите вечерни вести на 1 август ***

 

***

***

Днес се организира изключително съвещание на Министерския съвет, което беше и последно. 

Едно от взетите решения беше: 150 млн. лв. за нарастване на учителските заплати и по-високите разноски на учебните заведения. Отпускат се и парите за докторантските стипендии от 1000 лева 1500 лева става минималната заплата за академични учител. 

***

***

„ Борисов управляваше 12 години. Защо, откакто тези цели са му били в главата, не ги е извършил. Това е опит да се замаже обстановката. 

Това държавно управление имаше дефекти, само че това са минусите на всяко ново държавно управление с младежи, които нямат опит. 

Проблемите бяха от водената 12 години политика за доближаване с „ Газпром “, Русия и Путин. 

Мисля, че скъсването с енергийните доставки от „ Газпром “ беше прекомерно изрично. 

Очевидно е, че се търсят всевъзможни други запаси, с които да бъдат сменени, уповавам се да се открият. 

Мисля, че със скъсването на пъпната ни шнур с Путиновата Русия, нещата ще станат по-лесни “.

***

***

Някои хора мъчно крият възхитата си от Путин и режима му, мечтаят си да „ денацифицират “ като него, до момента в който сякаш водят договаряния за участие в Европейски Съюз. Двуличието не знае граници и народност. 

„ Все повече ми се коства, че Сърбия ще бъде принудена да стартира денацификация на Балканите. Бих желал да бъркам ", написа Джуканович.

Къде видя „ нацисти “ в Косово е доста забавно. Не по-малко неуместно звучи от истинската концепция на идола им, който „ денацифицира “ Украйна, която се управлява от евреин. 

„ Денацифицирането “ сега – в целия цивилизован свят – е код за путинистка експанзия, скрита под неприятно скалъпена маска. С други думи: чисто и просто опасност за експанзия. 

***

„ Мисля, че офицерите от Генералния щаб на Сърбия обясниха на президента Вучич нощес, че в случай че се осмели да нападне Косово, изтребителите на НАТО ще реагират в границите на няколко часа. В рамките на 48 часа 173-та въздушнодесантна бригада на американската войска ще бъде трансферирана по въздух на летището в Прищина, а парашутната бригада на италианската войска " Фолгоре " ще бъде превозена на летището в Джаковица /построено от италианската войска за тази цел “.

„ Накратко, НАТО има проекти и към този момент 23 години се образова да пази Косово ", споделя специалистът. 

„ Ако сърбите в миналото тръгнат и атакуван НАТО, силите на Алианса ще ги превъзхождат във въздуха след няколко часа, а на земята след няколко дни. НАТО се погрижи генералите на Сърбия да знаят това “, сподели Томас Тейлър (бивш член на италианската войска и специалист по сухопътните сили на НАТО от Студената война). 

***

„ Всичко, което мога да кажа, е, че ще желаеме мир и ще търсим мир. Но незабавно би трябвало да ви кажа: няма да има капитулация и Сърбия ще победи. Ако посмеят да преследват сърби, малтретират сърби, убиват сърби - Сърбия ще завоюва. Това е всичко, което имам да кажа “.

***

Още и още тлеещи огнища…

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР